Названо найбільш провальний фільм Голлівуду
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Названо найбільш провальний фільм Голлівуду

Названо найбільш провальний фільм Голлівуду

Найбільш провальним фільмом Голлівуду вважається фантастичний бойовик «Джон Картер», який був знятий студією Disney у 2012 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Hollywood Reporter.

За інформацією видання, цей фільм зміг зібрати в прокаті лише 284 млн доларів, тоді для Disney його виробництво та реклама обійшлись на 100 мільйонів більше. Безпосередньо на зйомки «Джона Картера» пішло 263,7 мільйонів. Ще близько 100 млн доларів було витрачено на маркетинг. Крім цього, досі відсутня інформація про витрати, які пов’язані з прокатом фільму.

Журналісти переконані, що загальний збиток кіностудії від цієї стрічки сягнули 200 млн доларів.

Найбільш дорогим фільмом, знятим за всю історію голлівудських студій, досі вважається «Клеопатра» з Елізабет Тейлор у головній ролі. Її зйомки у 1963 році обійшлися в 44 млн доларів, що за сьогоднішніми цінами становить 365 млн доларів. Видатки на знімальний процес та побудову масштабних декорацій були настільки великими, що студії «20th Century Fox» довелось продати свою земельну ділянку у Лос-Анджелесі, відому зараз як Century City.

Незважаючи на величезний бюджет «Клеопатри», її касові збори були не такі вже й високі. У прокаті фільм зібрав 57,8 млн доларів, що за сьогоднішніми цінами становить приблизно 480 мільйонів.

Нагадаємо, що не так давно донька Брюса Лі жорстко розкритикувала новий фільм Тарантіно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?