Комітет Ради підтримав розпуск ЦВК
Категорія
Україна
Дата публікації

Комітет Ради підтримав розпуск ЦВК

Комітет Ради підтримав розпуск ЦВК
Джерело:  online.ua

Профільний комітет Верховної Ради підтримав подання президента Володимира Зеленського про звільнення з посад членів Центральної виборчої комісії. Це сталося в ході засідання комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що "за" проголосували 16 членів комітету, "проти" – 2, ще 7 утримались.

Як відомо, Зеленський просить парламент звільнити весь склад ЦВК.

Представник президента у Раді Руслан Стефанчук не став пояснювати аргументацію подання. Він зазначив, що глава держави "зробив обґрунтоване подання", яке роздали депутатам, і "кожен сам для себе визначає рівень обґрунтованості".

Відповідаючи на запитання депутатів, Стефанчук сказав, що не вважає подання президента виключно політично обґрунтованим та узурпацією влади.

В ході голосування у комітеті спочатку нарахували 13 голосів "за". Після цього співробітниця Ради, звертаючись до голови комітету, сказала: "Треба 14". Депутати знову проголосували, давши вже 16 голосів.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук допускає, що новий склад Верховної Ради може ініціювати зміни у роботі її відомства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?