Виданий РФ бойовик Цемах отримав статус підозрюваного - слідство MH17
Категорія
Політика
Дата публікації

Виданий РФ бойовик Цемах отримав статус підозрюваного - слідство MH17

Виданий РФ бойовик Цемах отримав статус підозрюваного - слідство MH17

Влада Нідерландів вирішила змінити статус бойовика "ДНР" Володимира Цемаха зі свідка у справі про загибель авіарейсу MH17 на підозрюваного у катастрофі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За словами депутатки Європарламенту від країни Каті Пірі, відповідного листа розповсюдила міжнародна слідча група (JIT). Прокуратура Нідерландів вивчила напередодні свіжу інформацію стосовно Цемаха та вирішила змінити його статус у справі.

Пірі раніше підписала відкритий лист на ім'я президента України Володимира Зеленського із закликом не віддавати Росії бойовика, який є важливим елементом розслідування трагедії. Послання також підтримали інші 39 парламентарів.

Нагадаємо, Цемаха звільнили в рамках обміну між Києвом та Москвою. За непідтвердженими даними, російська сторона наполягала на внесенні його імені до списків.

Як повідомляв ONLINE.UA, німецький уряд несподівано підтримав рішення Києва щодо видачі Цемаха під час дзеркального обміну. Берлін вважає, що такий крок не зупинить слідство у Нідерландах, проте українська сторона звільнить власних громадян, які перебувають в ув'язненні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?