"Слуга народу" скаржиться на Офіс Зеленського - відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

"Слуга народу" скаржиться на Офіс Зеленського - відома причина

"Слуга народу" скаржиться на Офіс Зеленського - відома причина

Депутати "Слуги народу" заявили, що невдоволені проєктом закону №1038 про внесення змін до закону про статус народного депутата, яким пропонується позбавляти нардепів мандата за невходження у фракцію та також за припинення членства у фракції.

Про це повідомляє "УП" з посиланням на свої джерела, передає ONLINE.UA.

"Вони з нами не рахуються", - сказав співрозмовник видання.

За словами нардепів, Офіс президента та керівництво партії хочуть зробити з фракції "абсолютно ручних тваринок". Наразі у ВР зареєстровані 2 законопроекти №1038 та №1045-1, які передбачають позбавлення мандату депутата, якщо той не увійшов до фракції партії, від якої обирався, чи яка його висувала, або вийшов з фракції.

"Перший пропонує прописати у законі про статус народного депутата те, що забрати мандат у депутата можуть за "невходження його до депутатської фракції політичної партії, за списками якої його було обрано народним депутатом у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі чи яка була суб’єктом його висування у одномандатному мажоритарному виборчому окрузі, або припинення його членства в такій фракції", - сказано в повідомленні.

Законопроєкт №1045-1 має на меті закріпити, що народний обранець може входити до складу лише депутатської фракції тієї політичної партії, за виборчим списком якої його було обрано у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, чи яка була суб’єктом його висування у одномандатному виборчому окрузі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник парламентської фракції "Слуга Народу"Давид Арахамія заявив, що в майбутньому у Верховну Раду внесуть законопроєкт про зняття депутатської недоторканості з президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?