Потужний удар: ЄС розширив санкції проти Росїї через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Потужний удар: ЄС розширив санкції проти Росїї через Україну

Потужний удар: ЄС розширив санкції проти Росїї через Україну
Джерело:  online.ua

Рада Євросоюзу розширила санкції, що були введені проти Росії після вторгнення в Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу структури.

Вони будуть чинними пів року - до 15 березня 2020 року. Офіційна причина - порушення територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

"Заходи складаються з заморозки активів та обмежень на поїздки. Наразі вони стосуються 170 осіб і 44 суб'єктів. Відповідна інформація та пояснення причин щодо включення у список цих осіб та організацій була оновлена", - підкреслила Рада.

Відомство нагадало, що санкції проти певних економічних секторів РФ чинні до 23 червня 2020. Вони стали відповіддю на анексію Криму та Севастополя.

Планується, що рішення буде оприлюднене в Офіційному журналі 13 вересня 2019 року.

Антиросійські санкції були введені з боку США та ЄС одразу після вторгення в український Крим.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова французького МЗС Жан-Ів Ле Дріан наголосив, що порушувати питання про зняття санкцій з Росії зарано. Він вважає, що нещодавній обмін в'язнями між Україною та РФ - це добрий знак, проте ЄС не планує знімати обмеження за вторгнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?