Командир моряків пояснив, чому не стріляли у відповідь у Керченській протоці
Категорія
Україна
Дата публікації

Командир моряків пояснив, чому не стріляли у відповідь у Керченській протоці

Командир моряків пояснив, чому не стріляли у відповідь у Керченській протоці
Джерело:  online.ua

Звільнений із російського полону командир Денис Гриценко каже, що самостійно приймав рішення не стріляти у відповідь під час нападу кораблів РФ у Керченській протоці у 2018 році. Про це він розповів під час пресконференції, передає ONLINE.UA.

 "Щодо того, чому ми не відкривали вогонь. Розумієте, ми йшли туди не з метою застосування зброї. Це був мирний перехід і норми міжнародного морського та плавання, договір між Україною і Росією щодо використання Керченської протоки (були дотримані – ред.)… Ця ситуація була непередбачувана ні однією, ні іншою стороною, тобто ніким. Це дуже нештатна ситуація. Приходилося приймати рішення на місці, тут і тепер. І я прийняв таке рішення", - пояснив Гриценко.

 Варто зазначити, що на пресконференції були присутні також командир рейдового буксира "Яни Капу" Олег Мельничук, старший комендор Андрій Артеменко, моторист-електрик МБАК "Вишгород" Андрій Оприско.

Як повідомляв ONLINE.UА, начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак зазначає, що ситуація в Азовському морі залишається складною, адже Росія не полишає своїх агресивних намірів. Тому, наразі Україна не планує здійснювати новий прохід Керченською протокою, але здавати свої морські позиції не збирається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?