Рада розпустила ЦВК за поданням Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада розпустила ЦВК за поданням Зеленського

Рада розпустила ЦВК за поданням Зеленського

Народні депутати Верховної Ради провели голосування щодо розпуску чинного складу Центральної виборчої комісії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Проєкт постанови №2127 був підтриманий 341 голосом. Утрималися від участі два нардепи.

Заступник спікера парламенту Руслан Стефанчук нагадав про звернення президента Володимира Зеленського з відповідним поданням.

У свою чергу представник "Євросолідарності" Артур Герасимов заявив про обирання посадовців ЦВК на 7-річний термін. Він вважає, що у таких ситуаціях запрошують для заяви голову установи. Його заклик підтримала фракція "Голос".

Нагадаємо, про необхідність звільнення чинного складу ЦВК заявив раніше Володимир Зеленський. Він вважає, що відомство дозволило собі певні порушення під час виборів до Ради. Зокрема це пов'язано зі ставленням до окремих кандидатів.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільниця Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук розкритикувала закиди президента Зеленського щодо упередженості  її установи. Вона вважає, що під її керівництвом ЦВК ріномірно віддалилася від кожної політичної групи в Україні та змогла добре організувати виборчий процес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?