Зміни клімату: вчені прогнозують нові катастрофічні наслідки для екосистем
Категорія
Технології
Дата публікації

Зміни клімату: вчені прогнозують нові катастрофічні наслідки для екосистем

Зміни клімату: вчені прогнозують нові катастрофічні наслідки для екосистем
Джерело:  online.ua

Клімат нашої планет, що змінюється, погано впливає на здатність землі поглинати воду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на наукове видання Science Advances.

Науковці пояснюють, що рідина у ґрунті - це дуже важливий фактор у процесі зберігання вуглекислого газу, який зігріває нашу планету. Зміни клімату спровокують зростання кількості опадів.

Збільшення опадів в окремих регіонах Землі у свою чергу спричине у комбінації з іншими причинами зменшення поглинутої ґрунтом рідини.

За словами Даніеля Хіменеса з університету Рутгерса, він з командою провів експеримент. Він став продовженням дослідження близько 25-річної давнини. Вчені протягом чверті століття збільшили збільшували кількість штучних опадів на певній ділянці.

За результатами експерименту, середній показник опадів був збільшений на 35%. Через це кількість води, що розчиняється у ґрунті, зменшилася на 21-33%.

"Це та інші дослідження показують, що гідравлічні властивості ґрунту можуть змінюватися протягом десятиріч у залежності від змін кліматичних умов", - пояснили науковці.

Фахівці вважають, що зміни властивостей ґрунту - це негативний вплив перш за все на запаси підземних вод, виробництва їжі та функціонування екосистем загалом.

Як повідомляє ONLINE.UA, шведський вчений заявив, що можливим рятуванням від кризи харчування в умовах глобального потепління може стати обережний канібалізм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?