Голова МЗС Пристайко повідомив, чому зустріч «нормандської четвірки» перенесена
Категорія
Україна
Дата публікації

Голова МЗС Пристайко повідомив, чому зустріч «нормандської четвірки» перенесена

Голова МЗС Пристайко повідомив, чому зустріч «нормандської четвірки» перенесена
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Дата проведення саміту лідерів «нормандської четвірки» з врегулювання конфлікту на Донбасі ще не визначена. Про це вчора в ефірі телеканалу «Інтер» заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, повідомляє ONLINE.UA з посилання на « Інтерфакс-Україна ».

«Три сторони (Україна, Німеччина, Франція) в принципі були готові до цієї зустрічі. Дійсно, та інформація, яка була в ЗМІ, підтверджується. Французький президент запропонував це зробити в Парижі. Ми планували зробити це зовсім швидко, ми хотіли зібратися і були готові 16 числа (вересня), я не думаю, що це велика таємниця. Але на наш превеликий жаль, російська сторона не змогла в цей час приїхати», – розповів Пристайко.

Глава українського зовнішньополітичного відомства уточнив, що зараз представники чотирьох узгоджують нову дату для проведення саміту у «нормандському форматі».

«Я думаю, місце залишиться теж в Парижі, і ми шукаємо новий час для цієї зустрічі», – зазначив Пристайко.

Також міністр додав, що перед зустріччю лідерів України, Німеччини, Франції та Росії не передбачається зустріч глав МЗС цих країн.

Відомо, що вчора президент Володимир Зеленський на черговій конференції «Ялтинська європейська стратегія» заявив, що виборів в ОРДЛО без виведення російських військ не буде. У той же час Володимир Путін наполягає на тому, щоб провести вибори на окупованій частині Донбасу до того, як ця територія опиниться під контролем миротворців. Це збільшує ризик того, що в нові органи влади будуть обрані нинішні керівники сепаратистів.

Нагадаємо, що вчора Кремль розкритикував пропозицію Зеленського продовжити політику санкції проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?