Стало відомо, хто може стати новим головою ЦВК
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, хто може стати новим головою ЦВК

Стало відомо, хто може стати новим головою ЦВК
Джерело:  online.ua

Новим головою Центральної виборчої комісії може стати один з народних депутатів фракції «Слуга народу» – Вадим Галайчук або Аліна Загоруйко. Про це, як передає ONLINE.UA, в своєму телеграм-каналі повідомила журналістка Соня Кошкіна, посилаючись на власні джерела в партії.

«Поки остаточного списку членів ЦВК немає. Є список на серветці, який постійно коригується. Найбільш ймовірний претендент на главу ЦВК Вадим Галайчук. Або Аліна Загоруйко», – повідомило неназване джерело.

Що ж до інших членів ЦВК, то поки відомо, що від «Батьківщини» до цього органу буде делегована Жанна Усенко-Чорна, а від «Голосу», ймовірно, Андрій Гевко. Раніше Гевко був представником партії «Голос» в ЦВК під час парламентських виборів, а Жанна Усенко-Чорна багато років обіймала посаду заступниці голови Центрвиборчкому.

Відносно того, що представницею «Опозиційної платформи» у ЦВК стане колишня регіоналка Олена Лукаш, то ця інформація поки не підтверджена. Не відомо також, хто стане представником «Європейської солідарності» у Центральній виборчій комісії.

Нагадаємо, що останній склад ЦВК був відправлений у відставку вчора згідно рішення Верховної Ради. Перед цим профільний комітет парламенту підтримав проект цього рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?