Голова МЗС Пристайко зробив важливу заяву про особливий статус Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Голова МЗС Пристайко зробив важливу заяву про особливий статус Донбасу

Голова МЗС Пристайко зробив важливу заяву про особливий статус Донбасу
Джерело:  rbc.ua

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що внесення змін до Конституції про особливий статус Донбасу не буде. Про це очільник зовнішньополітичного відомства повідомив сьогодні під час спільної прес-конференції з спецпредставником Держдепу США Куртом Волкером, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

«Ми не вносимо до Конституції ніяких особливих статусів», – заявив глава МЗС.

Пристайко підкреслив, що за Мінським домовленостями будь-які питання, пов’язані з особливим порядком самоврядування в ОРДЛО, відносяться до децентралізації.

«Це наша реформа і ми її робимо для себе», – сказав Пристайко.

У свою чергу, інший учасник прес-конференції – Курт Волкер запевнив, що санкції з Росії будуть зняті тільки після виконання нею Мінських угод.

«Якщо Росія виконає Мінські угоди, ми розглянемо питання про зняття санкцій. Але не до цього», – сказав американський дипломат.

Волкер також додав, що США будуть продовжувати підтримувати Україну «заради встановлення миру на її території». Що ж до можливості зміни «нормандського формату», то тут Волкер не бачить складнощів.

«Проблема не форматі. Ми підтримуємо «нормандський формат». І проблема не в форматі, а в тому, що говорить Росія, сідаючи за стіл переговорів», – додав він.

Також Волкер заявив, що Кремль не виконує Мінські угоди. Представник США підкреслив, що лише Україна в односторонньому порядку демонструє бажання припинити війну на Донбасі.

Нагадаємо, що вчора голова МЗС Пристайко повідомив, чому зустріч «нормандської четвірки» перенесена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?