Разумков роз’яснив, чому ЦВК необхідно було розпустити
Категорія
Україна
Дата публікації

Разумков роз’яснив, чому ЦВК необхідно було розпустити

Разумков роз’яснив, чому ЦВК необхідно було розпустити

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков пояснив розпуск Центральної виборчої комісії тим, що «були питання» при проведенні президентських виборів. Про це Разумков заявив під час сьогоднішнього виступу на 16-й щорічній зустрічі «Ялтинської Європейської Стратегії» у Києві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

При цьому спікер Ради додав, що претензій по відношенню до проведення парламентських виборів до ЦВК немає.

«Парламентські вибори були більш спокійними, але теж були деякі питання до окремих членів виборчої комісії», – уточнив Разумков.

Відносно кандидатур нових членів ЦВК, голова Верховної Ради заявив, що рішення з приводу формування нового складу Центрвиборчкому буде «прийматися найближчим часом».

«Щодо кандидатур, поки що зарано говорити», – додав Разумков. – «Я впевнений, що буде непоганий склад Центральної виборчої комісії, але наперед забігати не буду».

Спікер парламенту заперечив взаємозв’язок між розпуском ЦВК та майбутніми виборами на окупованій частині Донбасу.

«Це ніяк не пов’язано з роботою Центральної виборчої комісії. Я впевнений, що вчора Пристайко пояснював свою позицію і вона зрозуміла, що вибори на території України повинні відбуватися за законами України», – наголосив Разумков.

Нагадаємо, що сьогодні голова МЗС Вадим Пристайко заявив про те, що ніяких змін у Конституцію України щодо особливого статусу Донбасу вноситись не буде.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?