Українці провели масову акцію в Антарктиді
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці провели масову акцію в Антарктиді

Українці провели масову акцію в Антарктиді
Джерело:  online.ua

Учасники української антарктичної експедиції сьогодні провели акцію на підтримку «Всеукраїнського маршу за тварин – 2019», який організовує рух UАnimals. Відповідне фото з акції на полярній станції «Академік Вернадський» було розміщено на Facebook-сторінці цього громадського об’єднання, повідомляє ONLINE.UA.

Незважаючи на те, що у Києві та інших містах України «Всеукраїнський марш за тварин» починається сьогодні о 12:00, в Антарктиді через різницю в часі вирішили провести акцію трохи раніше. Учасники української експедиції вийшли із закликами припинити знущання над тваринами на притравочних станціях і в дельфінаріях. В руках полярники тримали кілька плакатів на захист тваринного світу.

Нагадаємо, що не так давно Міністерство охорони здоров’я України закликало громадян відмовитись від поліетиленових пакетів. Замість них українці можуть використовувати для покупок багаторазові сумки, паперові пакети чи навіть рюкзак.

За словами колишньої очільниці МОЗ Уляни Супрун, щороку на планеті використовується 5 трильйонів поліетиленових пакетів. Через це в океан потрапляє приблизно 8 мільйонів тонн пластику, в тому числі – пакетів. Це стає причиною загибелі птахів, черепах, китів та риби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?