Ніхто не купляє: російському літаку Superjet змінять назву
Категорія
Світ
Дата публікації

Ніхто не купляє: російському літаку Superjet змінять назву

Ніхто не купляє: російському літаку Superjet змінять назву
Джерело:  РБК

Керівник російської державної корпорації «Ростех» Сергій Чемезов заявив про можливий ребрендинг літака Superjet 100 після серії проблем, в тому числі авіакатастрофи літака в московському аеропорту Шереметьєво, в результаті якої загинуло понад 40 пасажирів. Про це чиновник повідомив в інтерв’ю агенції новин РБК, передає ONLINE.UA.

«Що стосується ребрендингу – можливо, справді треба зробити. Тим більше можна поміняти на нашу російську назву», – зазначив глава компанії «Ростех», до якої входить Об’єднана авіабудівна корпорація – виробник «Суперджетів».

Відомо, що середньомагістральний літак Superjet 100 є одним з найбільш провальних путінських проектів «імпортозаміщення». Незважаючи на те, що на його розробку було витрачено 1,5 млрд доларів, майже всі авіакомпанії відмовились від його закупівлі.

За кордоном лише два перевізника купили російські літаки – мексиканська авіакомпанія Interjet та ірландська CityJet. Однак після кількох років експлуатації обидві компанії відмовились від використання Superjet 100 через несправності та поганий сервіс.

Нагадаємо, що не так давно експерти назвали найкращі і найгірші авіакомпанії та аеропорти в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?