Стало відомо, коли відкриють міст у Станиці Луганській
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, коли відкриють міст у Станиці Луганській

Стало відомо, коли відкриють міст у Станиці Луганській
Джерело:  online.ua

Новий міст поблизу Станиці Луганської планується відкрити замість зруйнованого переходу до 27 листопада 2019 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента України.

«Згідно із графіком, до 11 жовтня 2019 року планується встановити тимчасову (обхідну) переправу, а до 27 листопада – відкрити основний міст», – заявлено на сайті глави держави.

Зараз біля Станиці Луганської асфальтують дорогу від мосту в напрямку КПВВ та продовжують розмінування. Лише сьогодні співробітники ДСНС виявили 32 небезпечні предмети на території, прилеглої до лісопосадки.

Усього з початку роботи було розміновано 1,25 га ґрунтової дороги до лісу, понад гектар технологічної дороги; 1,37 га праворуч і 1,35 га ліворуч уздовж дороги та понад 2 га ділянки місцевості біля мосту радіусом 125 метрів.

Нагадаємо, міст через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській – єдиний пункт пропуску в Луганській області, який веде на окуповану Росією територію. На відміну від аналогічних КПВВ у Донецькій області, рух автотранспорту зруйнованим мостом неможливий. Піший перехід організовано по тимчасових дерев’яних сходах.

Незважаючи на те, що українська сторона неодноразово пропонувала відкрити ще один КПВВ поблизу н.п. Золоте, бойовики вже понад два роки відмовляють в цьому під надуманими приводами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?