Представник США роз’яснив позицію Трампа щодо виборів на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Представник США роз’яснив позицію Трампа щодо виборів на Донбасі

Представник США роз’яснив позицію Трампа щодо виборів на Донбасі
Джерело:  ТСН

США та інші західні країни не збираються підштовхувати Україну до проведення виборів на окупованих територіях Донбасу поки цей регіон залишається під контролем Росії. Про це вчора в інтерв’ю телеканалу «1+1» заявив спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер, повідомляє ONLINE.UA.

«Я не бачу сценарію, що Україну будуть підштовхувати до проведення виборів, коли ці території залишаються окупованими. Реалізація «формули Штайнмайера» можлива тільки після того, як вибори відбудуться», – сказав американський дипломат.

Волкер підкреслив, що безпека на Донбасі перш за все. Цієї позиції, за його словами, дотримуються не тільки в США, але й також у Франції та Німеччині.

«Я часто спілкуюся зі своїми французькими і німецькими колегами, і знаю, що вони не бачать можливостей для місцевих виборів в середовищі, яке до сих пір контролюють російські сили», – запевнив Волкер.

Рецептом врегулювання війни на Донбасі дипломат бачить виведення Росією своїх військ та розформування незаконних збройних формувань, контрольованих РФ. Після цього може бути відновлена стабільність в регіоні.

Коментуючи вірогідність зняття санкцій з Росії, спецпредставник США запевнив, що санкції, запроваджені за анексію Криму, залишаться до тих пір, поки там не буде відновлена українська влада. Що ж стосовно Донбасу, то якщо Росія буде виконувати Мінські угоди то США будуть розглядати послаблення санкцій.

Нагадаємо, що за минулу добу на Донбасі бойовики здійснили 16 обстрілів позицій українських військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?