Гривня побила трирічний рекорд
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гривня побила трирічний рекорд

Гривня побила трирічний рекорд
Джерело:  online.ua

Національний банк зміцнив офіційний курс гривні на 12 копійок, встановивши його на 16 вересня на рівні 24,71 гривні за долар, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані регулятора.

Офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 27,41 гривні (на 13 вересня - 27,22 гривні).

Варто зазначити, що востаннє такі котирування гривні до долара спостерігалися у серпні 2016 року.

Нагадаємо, раніше НБУ зміцнив офіційний курс гривні на 13 копійок, встановивши його на 13 вересня на рівні 24,83 гривні за долар. 13 вересня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 24,78 - 24,81 гривні за долар.

Українська гривня протягом останнього року (з 4 вересня 2018 року по 4 вересня 2019 року) зміцнилася до долара на 12,8%. Це підтверджує Експертна платформа Національного банку. Наразі українська валюта є другою у світі за темпами зміцнення в річному вимірі після турецької ліри, яка зміцнилася на 17,7%. Що цікаво, в абсолютній більшості країн світу з динамічними валютами зафіксований дефіцит поточних рахунків платіжних балансів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше керівництво Нацбанку ухвалило рішення знизити облікову ставку до 16,5% річних із 6 вересня 2019 року. З  даною заявою виступив очільник НБУ Яків Смолій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?