Трамп оголосив повну бойову готовність: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп оголосив повну бойову готовність: що відбувається

Трамп оголосив повну бойову готовність: що відбувається
Джерело:  online.ua

Американський лідер Донадьд Трамп заявив, що Сполучені Штати вважають, що вони знають, хто стоїть за атаками на саудівські нафтові об'єкти, і перебувають "в бойовій готовності". Про це він написав у Twitter, передає ONLINE.UA.

"Видобуток нафти в Саудівській Аравії зазнав нападу. Є підстави вважати, що ми знаємо винного, знаходимося в бойовій готовності в залежності від перевірки, але чекаємо від Королівства інформації про те, хто, на їхню думку, здійснив атаку, і на яких умовах ми будемо діяти!", - йдеться в повідомленні Трампа.

Як відомо, у ніч на 14 вересня в Саудівській Аравії на території одного з найбільших в світі нафтопереробних заводів компанії Saudi Aramco в результаті атаки безпілотників сталася пожежа. Варто зазначити, що у результаті видобуток нафти в країні скоротився вдвічі - це близько 5% добового видобутку нафти у світі.

Відповідальність за напад взяли повстанці-хусити з Ємену. Вони кажуть, що при атаці було використано 10 безпілотників і що вона стала відповіддю на участь Саудівської Аравії в єменському збройному конфлікті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  контррозвідка США намагалася з’ясувати, чи президент США Дональд Трамп секретно не працював на владу Росії проти інтересів Вашингтона.  Однією із причин таких перевірок стало звільнення директора ФБР 2 роки тому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?