Ціна обміну: США підтримали Зеленського у видачі Цемаха
Категорія
Політика
Дата публікації

Ціна обміну: США підтримали Зеленського у видачі Цемаха

Ціна обміну: США підтримали Зеленського у видачі Цемаха
Джерело:  ТСН

Американський дипломат Курт Волкер, що представляє Держдеп з питань України, назвав бойовика Володимира Цемаха не настільки цінним, як про нього говорять. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю "1+1".

За словами спецпредставника, підозрюваний у справі МН17 має наразі перебільшене значення.

"Не думаю, що ми б дізналися щось нове від підозрюваного в атаці на МН17, крім того, що ми вже знаємо. Тому, не думаю, що ціна була настільки високою, як про це говорять", - пояснив Волкер.

Він пояснив, що питання звільнення українців з російського полону водночас було дуже важливим. Наступний обмін залежить від певних обставин, бо бачення Кремля щодо бранців відрізняється від думки Києва.

Нагадаємо, масштабний обмін відбувся 7 вересня. В РФ відправили згаданого бойовика Цемаха, пропагандиста Кирила Вишинського та інших в'язнів. До України повернулися полонені моряки, Олег Сенцов та багато інших бранців.

Як повідомляв ONLINE.UA, Волкер заявив про в ідсутність причин, з яких для РФ дійсно було б вигідно утримувати ОРДЛО. Він вважає, що Москва насправді не зацікавлена у контролі над Донбасом та намагаються утримувати Україну, граючись людськими життями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?