Google опинився в епіцентрі нового гучного скандалу
Категорія
Технології
Дата публікації

Google опинився в епіцентрі нового гучного скандалу

Google опинився в епіцентрі нового гучного скандалу
Джерело:  online.ua

Дослідник з компанії антивіруса Avast Луїс Корронс заявив про здатність окремих додатків Google Play збирати персональні дані користувачів гаджетів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Forbes.

За його словами, він вивчив особливості функціонування близько тисячі програм, які доступні на згаданій платформі. Додатки мають перевищену кількість запитів до інформації у порівнянні з їхніми реальними завданнями.

"Я знайшов 937 додатків для Android з ліхтариками, які або були в магазині, або ще там є – 7 із них можна вважати шкідливими або потенційно небажаними", – підкреслив фахівець.

Корронс зазначив, що у середньому додатки ліхтарика запитують близько 25 дозволів. Таким чином, користувач надає доступ до своїх даних, коли погоджується. Наразі невідомо, про які відомості йдеться. Можливо, це запити у пошукових системах, адреса електроної пошти тощо.

Крім того, платформа має 262 додатки із запитами на 50 та більше дозволів. Інші додатки із загальною кількістю встановлень у 5,5 мільйона, потребують від 68 до 77 різноманітних дозволів.

Дослідник вважає, що інформація може потряпляти до маркетингових агенцій. Вони її використовують, аби просувати контекстну рекламу.

Як повідомляв ONLINE.UA, адміністрація Facebook допустила викрадення особистих даних 420 тисяч користувачів соціальної мережи. Йдеться про телефонні номери, які прив'язані до акаунтів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?