Вчені виявили смертельну небезпеку вживання білого м’яса
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені виявили смертельну небезпеку вживання білого м’яса

Вчені виявили смертельну небезпеку вживання білого м’яса
Джерело:  The Times

Науковці Оксфордського університету виявили, що вживання курки та іншого білого м’яса шкодить людському здоров’ю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Times.

Згідно результатів масштабного дослідження стану здоров’я 475 тисяч жителів Великої Британії у віці від 37 до 73 років, яке проводилось з 2014 по 2016 рік, експерти з’ясували, що у 23 тисяч учасників дослідження, які регулярно вживали біле м’ясо, з'явились онкологічні захворювання.

В ході більш глибокого аналізу вченим вдалося виявити взаємозв’язок між вживанням м’яса кур і розвитком неходжкинської лімфоми – різновиду раку крові. Також це підвищувало шанси на появу раку передміхурової залози у чоловіків.

Ризик виникнення пухлин зростав при споживанні від 30 грамів білого м’яса в день.

Результати дослідження матимуть великий вплив на багатьох британців, адже за статистикою в цій країні щороку споживають 1,3 млрд. курей. Середньостатистичний житель Британії їсть біле м’ясо в приблизно двічі на тиждень. До останнього часу воно вважалося здоровою альтернативою червоному м’ясу.

До білого м'яса відноситься:

  1. Пташине м'ясо: курятина, індичатина, гусятина, качатина.

  2. М'ясо диких птахів: дика качка, фазан, куріпка, страусятина, перепелятина, голуб'ятина.

Нагадаємо, що не так давно американські вчені виявили, що вживання навіть невеликої кількості червоного м’яса підвищує ризик передчасної смерті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?