Глава МЗС Пристайко пояснив «формулу Зеленського» по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МЗС Пристайко пояснив «формулу Зеленського» по Донбасу

Глава МЗС Пристайко пояснив «формулу Зеленського» по Донбасу
Джерело:  online.ua

Очільник зовнішньополітичного відомства України Вадим Пристайко пояснив умови так званої «формули Зеленського» для врегулювання конфлікту на Донбасі. Її першочерговим завданням є визволення українців з полону бойовиків. Про це міністр заявив вчора ввечері в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє ONLINE.UA.

«Формули Пристайка» ще немає, є умовна «формула Зеленського». Вона говорить про те, що ми зробимо всі кроки, які можемо зробити, відповідаючи на очікування в першу чергу нашого народу», – розповів глава МЗС.

За словами міністра, це означає, що Україна намагатиметься визволити з російського полону всіх наших співгромадян і намагатиметься «ментально, меседжами і символами» дотягнутися до наших людей, які залишилися по той бік лінії зіткнення на Донбасі.

Пристайко нагадав, що Україна активно відбудовує міст у Станиці Луганській. Також плануються кроки для того, щоб люди на окупованих територіях не мусили кожні 60 днів перереєстровуватися разами отримання пенсії, а могли робити це один раз на 12 місяців.

«Такі кроки – це є основа умовної «формули Зеленського», в кінці якої стоїть: якщо ми найближчим часом не зможемо, склавши всі ці заходи, розв’язати проблему, тоді ми повинні перейти до якихось нових інших радикальних заходів. На все про все у нас є від пів року до року. А закінчується «формула Зеленського» фразою, що у нас немає п’яти років, аби продовжувати переговори та кожного дня прокидатися і читати, кого застрелив снайпер, і хто де загинув», – додав Пристайко.

Однак міністр зауважив – поки що в письмовому вигляді «формули Зеленського» не існує, вона не дуже чітка. Через це, за словами міністра, йому треба буде зустрітися з Президентом і «накидати її швиденько».

Нагадаємо, що кілька днів тому Голова МЗС Пристайко повідомив, чому зустріч «нормандської четвірки» була перенесена з 16 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?