ЗМІ дізналися, коли може відбутися перша зустріч Зеленського і Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися, коли може відбутися перша зустріч Зеленського і Путіна

ЗМІ дізналися, коли може відбутися перша зустріч Зеленського і Путіна
Джерело:  online.ua

У Мінську 18 вересня збереться контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі. За попередніми даними, будуть прийняті рішення, які дадуть можливість для зустрічі президентів. Про це пише "Коммерсантъ"з посиланням на свої джерела, передає ONLINE.UA.

Джерела кажуть, що під час засідання будуть узгоджені терміни розведення військ, а також затверджена і підписана єдина редакція "формули Штайнмайера".

"Якщо це буде зроблено, ймовірність того, що перша зустріч президентів РФ і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського відбудеться в жовтні - на саміті в "нормандському форматі ", - наблизиться до 100%", - стверджує видання.

 Варто зазначити, що засідання контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України, яке пройде в Мінську 18 вересня, друге за рахунком в цьому місяці. Попереднє відбулося 4 вересня.

"Майбутня зустріч буде ключовою: учасникам переговорів, по суті, належить підготувати умови для проведення саміту нормандської четвірки (Німеччина, Росія, Україна, Франція) в Парижі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кремль оголосив власну версію переговорів Зеленського та Путіна. Російська сторона вирішила вимагати від Києва припинення обстрілів, хоча  приводом для бесіди стала  провокація окупантів, що призвела до втрат у ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?