17 вересня – яке сьогодні свято відзначають в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

17 вересня – яке сьогодні свято відзначають в Україні

17 вересня – яке сьогодні свято відзначають в Україні
Джерело:  online.ua

Сьогодні християни східного обряду відзначають свято ікони Богоматері, яку ще називають «Неопалима Купина». Вважається, що ця ікона оберігає будинок від пожежі та блискавки. Також 17 вересня православні вшановують пам’ять святого Вавила, повідомляє ONLINE.UA.

Цього дня наші предки молились перед іконою Богоматері або замовляли молитву в церкві. Ця ікона є покровителькою пожежників та лікарів. Також вважалося, що «Неопалима Купина» може допомогти вилікуватися людям з психічними розладами. Будь-яка людина може попросити ікону «спалити» її гріхи.

17 вересня за повір’ями – важкий день. Сьогодні не можна нікому давати в борг і навіть подавати милостиню жебракам. Інакше їхні злидні можуть перетянутися на людину, яка дає гроші.

Існує прикмета не ходити цього дня в людні місця та в гості. Також не можна приймати гостей у себе. Наші предки пояснювали це тим, що сьогодні по землі ходить нечисть Кумоха, яка приносить з собою біди.

17 вересня не можна сваритись, ревнувати та ображатись. Ні в якому разі не варто з’ясовувати стосунки з коханою людиною – інакше можна розлучитись.

Сьогодні іменини відзначають: Опанас, Вавила, Мойсей, Федір та Юліан. 17 вересня народився український письменник Михайло Коцюбинський (1864). Цього дня святкується День працівника лісу, День рятівника та Міжнародний день батька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?