Хто спалив будинок Гонтаревої – Аваков озвучив свою версію
Категорія
Події
Дата публікації

Хто спалив будинок Гонтаревої – Аваков озвучив свою версію

Хто спалив будинок Гонтаревої – Аваков озвучив свою версію
Джерело:  online.ua

Очільник МВС України Арсен Аваков вже відреагував на підпал будинку колишньої голови НБУ Валерії Гонтаревої. У своєму Twitter він назвав це «неприпустимим проявом кримінального тиску». Також, як повідомляє ONLINE.UA, міністр озвучив, хто міг здійснити цей злочин.

За словами Авакова, підпалити будинок Гонтаревої міг «ворог держави».

«Той, хто замовив і виконав це у момент прибуття місії МВФ в Україну, не просто підпалювач, він - ворог, який шкодить своїй державі», – написав міністр внутрішніх справ.

Також Аваков додав, що поліція вже почала розслідування цієї справи і докладе всіх зусиль для пошуку злочинця.

В ніч на 17 вересня 2019 року невідомі спалили будинок колишньої глави НБУ в селищі Гореничі під Києвом. Це було зроблено за допомогою кинутою через паркан пляшки із запальною сумішшю. Сама Гонтарева чи інші особи не постраждали – вже понад рік ексголова Нацбанку живе в Англії, де викладає в Лондонській школі економіки.

Нагадаємо хронологію подій навколо особи колишньої голови Нацбанку:

  • 2 травня олігарх Ігор Коломойський заявив, що при потребі він може «привезти Гонтареву з Лондона приватним порядком».

  • 6 серпня прокурор Кулик викликав Гонтареву з Лондона на допив у Київ. Вона відмовилась це зробити, побоюючись за свою безпеку.

  • 30 серпня Валерію Гонтареву в Лондоні збив автомобіль таксі. Вона отримала травми та кілька тижнів перебувала у лікарні. Лондонська поліція вважає це нещасним випадком.

  • 4 вересня Печерський районний суд дозволив ДБР силовий привід Гонтаревої на допит.

  • 5 вересня невідомі спалили у Києві автомобіль невістки Валерії Гонтаревої, яка має таке ж ім’я та прізвище, як і вона.

  • 12 вересня співробітники СБУ зламали ломом двері та провели обшук в квартирі Гонтаревої по вулиці Велика Житомирська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?