ОБСЄ зробила несподівану заяву про вибори в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

ОБСЄ зробила несподівану заяву про вибори в ОРДЛО

ОБСЄ зробила несподівану заяву про вибори в ОРДЛО
Джерело:  BBC

Очільник місії ОБСЄ Мирослав Лайчак заявив, що наразі для проведення виборів в окупованій частині Донбасу немає умов. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю BBC Україна.

За словами голови організації, неможливо організувати законний виборчий процес, доки немає повного контролю Києва над Донбасом.

"Я думаю, що вільні вибори можуть пройти тільки у вільній обстановці, і звичайно за українськими законами і за спостереження з боку міжнародних спостерігачів - ОБСЄ, інших міжнародних організацій, тобто в системі української юрисдикції", - пояснив Лайчак.

Він додав, що лише за цих умов вибори можна назвати вільними. Наразі відповідної "атмосфери" немає, бо Донецьк та Луганськ залишаються окупованими.

Нагадаємо, вибори на тимчасово окупованих територіях стали однією з найобговорюваніших тем у контексті війни на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Володимир Зеленський заявив про плани на зустрічі "нормандської четвірки" підняти тему виборів в ОРДЛО. Йдеться про голосування цілком за українським законодавством та після повного виводу будь-яких збройних угрупувань з регіону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?