Прихована загроза: експерти знайшли в SIM-картах уразливість
Категорія
Технології
Дата публікації

Прихована загроза: експерти знайшли в SIM-картах уразливість

Прихована загроза: експерти знайшли в SIM-картах уразливість
Джерело:  online.ua

Фахівці проінформували про наявність уразливості у сучасних смартфонах, яка дозволяє зловмисникам стежити за людьми. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на висновки AdaptiveMobile Security.

За інформацією спеціалістів, низки атак зафіксовані проти користувачів пристроїв Apple, Huawei та Samsung. Зловмисники здійснили напади на SIM-картки протягом двох останніх років.

Не дивлячись на згадку відомих девайсів, експерти застерігають - під ударом може опинитися будь-який телефон, тож людям потрібно передивитися свій підхід до інформаційної безпеки.

Головну загрозу для "сімки" становить SIMalliance Toolbox Browser (S@T Browser), який наявний у кожному елементі. Це додаток, необхідний для базових послуг від мобільних операторів. Зокрема, його використовують для повідомлень, дзвінків, браузера, а також різноманітних налаштувань, що активуються повідомленнями.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти провели аналіз сотень додатків, наявних у Google Play, та з'ясували, що тисячі з найпростіших програм можуть стежити за користувачами. Прикладом став популярний додаток-ліхтарик. Його різноманітні варіації запрошують більше доступу до пристрою, ніж може бути потрібно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?