Стало відомо, чому нові моделі iPhone не з’являться в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, чому нові моделі iPhone не з’являться в Україні

Стало відомо, чому нові моделі iPhone не з’являться в Україні
Джерело:  online.ua

Україна ризикує випасти з переліку країни, де громадяни можуть легально придбати сертифіковані нові моделі iPhone. Про це на своїй сторінці у Facebook поскаржився власник одного з великих інтернет-магазинів Владислав Чечоткін, повідомляє ONLINE.UA.

Як стверджує підприємець, вітчизняний бізнес не може законно ввезти в країну нові iPhone 11. Це сталося, в тому числі, через байдужість до нашого ринку з боку виробника смартфонів.

«Наступні кілька місяців все нові iPhone в Україні будуть нелегальними або напівлегальними. І не тому що митниця пропускає контрабанду, просто попит є, а Apple забила на Україну», – пише Чечоткін.

Відомо, що корпорація Apple сама не займається постачанням iPhone в Україну. Її єдиним авторизованим постачальником є інша компанія-посередник, яка, в свою чергу, продає ці смартфони українським ритейлерам.

Чечоткін натякає на те, що навіть якщо інші підприємці і хотіли б легально привезти продукцію Apple, то не змогли б.

«В Україні не можна ввезти легально цей iPhone, та й багато, багато іншого», – додав він.

Підприємець пояснив, що держава ще з 2011 року, через наявність митного реєстру змушує вітчизняних бізнесменів везти контрабанду або іншим способом порушувати закон. Його наявність дозволяє правовласникам вносити інформацію про свою інтелектуальну власність і не пускати партії товару інших постачальників.

З іншого боку, підприємець не згадав, що завдяки митному реєстру недобросовісним імпортерам не дозволяється ввозити в країну фальсифіковані товари, які копіюють відомі бренди. Це в тому числі, стосується продукції Apple.

Нагадаємо, що минулого тижня Apple представила свій новий смартфон iPhone 11.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?