РосЗМІ повідомили про появу української мови у кримських школах
Категорія
Україна
Дата публікації

РосЗМІ повідомили про появу української мови у кримських школах

РосЗМІ повідомили про появу української мови у кримських школах
Джерело:  online.ua

Українська мова з'явилася у школах окупованого Севастополя поряд з кримськотатарською та російською. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання ТАСС.

За словами Ігоря Бєлозєрова - директора так званого департаменту освіти і науки міста, мова є виборною для кожного школяра. Кримськотатарська доступна у школах у якості факультативу. Для цього потрібна заява від батьків.

Посадовець окупаційної влади пояснив, що відповідне прохання щодо української вони отримали напередодні нового навчального року. Наразі освіту російською отримують 41 тисяча дітей, близько 180 - українською, а кримськотатарською також трохи менш ніж 200.

Неодноразово Меджліс кримськотатарського народу заявляв про недозволеність в окупованому Криму вивчення кримськотатарської мови у місцевих школах. Відповідна ж ситуація спостерігається з українською.

Нагадаємо, РФ контролює Крим з лютого 2014 року. Жодна країна не визнала цієї анексії.

Як повідомляв ONLINE.UA, серед представників окупаційного уряду півострова обговорюють ініціативу щодо надання Криму другої альтернативної назви- Тавриди. Відповідну ідею запропонувала так звана грецька громада регіону, яка вважає доцільним доповнення назви стародавнім терміном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?