Лукашенко: конфлікт в Україні без США вирішити не вдасться
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко: конфлікт в Україні без США вирішити не вдасться

Лукашенко: конфлікт в Україні без США вирішити не вдасться
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що для досягнення успіху на переговорах щодо Донбасу необхідно підключити нових переговірників – у першу чергу, США. Про це білоруський лідер заявив сьогодні у Мінську, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Відповідну пропозицію щодо залучення до переговорів представників Сполучених Штатів Лукашенко озвучив на зустрічі із заступником держсекретаря США з політичних справ Девідом Хейлом, який прибув до Білорусі з робочим візитом.

«Що стосується проблем Європи й особливо Східної Європи, зокрема України, я абсолютно переконаний на сьогоднішній день, що без участі США цей конфлікт врегулювати не вийде. США могли б сприяти врегулюванню цього конфлікту», – заявив Олександр Лукашенко.

За словами президента Білорусі, це азбука дипломатії: якщо не виходить щось у переговорників, «то треба включати нові сили».

Миролюбні плани щодо України з боку Олександра Лукашенка різко контрастують з підсумками голосування делегації Білорусі в ООН. Вчора під час затвердження порядку денного найближчої Генеральній асамблеї ООН, білоруська делегація була однією з 17 країн, які голосували проти включення до розгляду питання «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України». Компанію дипломатам з Білорусі склали такі країни, як Бірма, Бурунді, Венесуела, Вірменія, Конго, Зімбабве, Іран, Казахстан, КНДР, Куба, Лаос, Нікарагуа, Росія, Сербія, Сирія і Філіппіни.

У підсумку питання про окуповані українські території все ж таки було включено до порядку денного ГА ООН. Це це проголосували представники 65 країн світу.

Нагадаємо, що не так давно Олександр Лукашенко пояснив, чому «наглухо» закрив кордон з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?