У Зеленського нарешті відповіли, коли розпочнеться завершення війни на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського нарешті відповіли, коли розпочнеться завершення війни на Донбасі

У Зеленського нарешті відповіли, коли розпочнеться завершення війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що президент України Володимир Зеленський розраховує на оперативний прогрес у врегулюванні війни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю газеті Die Welt.

"Я можу говорити виключно про наші очікування. Зеленський хоче досягти справжнього прогресу протягом наступних шести місяців. Що планує Кремль, я не знаю", - стверджує дипломат.

За його словами, російський уряд підштовхують до правильних рішень європейські та американські санкції. Він вважає, що вони стають все тяжчими для Москви із кожним місяцем, щоб там не говорили.

Пристайко пояснив, що Зеленський не планує чекати 5 років. Якщо прогресу у "нормандській четвірці" не буде, Київ ініціює нові заходи. Серед них на розгляді - розширення існуючого формату шляхом залучення Британії та Сполучених Штатів.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські сили на лінії зіткнення у Донецькій та Луганській областях розпочали підготовку до відведення. Командування Операції Об'єднаних сил пояснило, що для цього потрібні дзеркальні кроки з боку окупантів, але Київ до цього рішення готовий заради безпеки громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?