Facebook розробляє окуляри, які замінять смартфон
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook розробляє окуляри, які замінять смартфон

Facebook розробляє окуляри, які замінять смартфон
Джерело:  CNBC

Спеціалісти корпорації Facebook близькі до завершення розробки окулярів доповненої реальності. Новий гаджет, який в майбутньому може стати заміною смартфону, розробляється в лабораторії Facebook Reality в Редмонді, штат Вашингтон, у партнерстві з відомим виробником окулярів компанією Ray-Ban Luxottica.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

Передбачається, що в масовий продаж нові окуляри з підключенням до інтернету поступлять в період з 2023 по 2025 рік.

Окуляри мають внутрішню кодову назву Orion. Їхні можливості дозволяють замінити більшу частину функцій сучасного смартфону. Зокрема, окуляри дозволять користувачам здійснювати дзвінки, показувати інформацію на невеликому дисплеї та вести пряму трансляцію відео в соціальних мережах.

Facebook також розробляє голосовий помічник зі штучним інтелектом, який можна було б використовувати в якості доповнення для окулярів – наприклад для введення тексту.

Джерела журналістів стверджують, що засновник та генеральний директор Facebook Марк Цукерберг особливо зацікавлений у випуску на ринок нових окулярів. Через це він попросив своїх підлеглих зробити цей проект пріоритетним.

Нагадаємо, що кілька днів тому стало відомо, що Facebook ліквідував найбільшу в історії України «фабрику тролів».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?