Газові переговори: Україна пропонує новий контракт на транзит
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газові переговори: Україна пропонує новий контракт на транзит

Газові переговори: Україна пропонує новий контракт на транзит

Українська сторона на переговорах щодо газового транзиту запропонує Москві укласти новий контракт. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство УНІАН.

За словами міністра енергетики України Олексія Оржеля, у новій угоді йдеться про 10-річний транзит, до 2029 року. Окрім того, показник мінімального обсягу транспортованого газу повинен складати 60 мільярдів кубометрів на рік з можливістю збільшення до 90.

"У нас є позиція, яку озвучив пан Марош Шефчович, єврокомісар, ми підтримуємо її. Там були названі певні обсяги щодо транспортування та визначені терміни. Ми повністю підтримуємо цю позицію - 60 плюс 30 і на 10 років", - підкреслив голова міністерства.

Нагадаємо, чинний договір завершується 1 січня 2020 року. Він був укладений у 2009 році між урядами Юлії Тимошенко і Володимира Путіна.

Тристоронні переговори - України, ЄС, РФ - щодо нового контракту на транзит заплановані на четвер, 19 вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, данський уряд затягує процедуру видачі дозволу для будівництва останнього етапу російського проєкту "Північний потік-2". Це ставить під загрозу плани Кремля та збільшує вартість зведення газового трубопроводу до європейських країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?