Міноборони розповіло, як проводитимуть розведення сил на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони розповіло, як проводитимуть розведення сил на Донбасі

Міноборони розповіло, як проводитимуть розведення сил на Донбасі

Бійці Збройних сил України проведуть розведення на Донбасі на ділянках, а не одразу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю міністра оборони Андрія Загороднюка для "Радіо Свобода".

За словами посадовця, визначальний момент для Києва - синхронізація розведення з бойовиками по інший бік. Він наголосив саме на терміні "відведення", заперечуючи звинувачення у відступі.

"По-перше, воно не буде розводитися одночасно всюди. Це буде ділянками. І буде нагляд за тим, щоб це робилося з обох боків. І це абсолютно критично. Тобто це не відступ абсолютно", - пояснив міністр.

Загороднюк додав, що Генеральний штаб ЗСУ наразі займається розробкою остаточного плану відведення. Проробляються технічні питання, пов'язані із логістикою та безпекою.

Українська сторона буде пильно стежити за відведенням НВФ так званих "ДНР" та "ЛНР".

Як повідомляв ONLINE.UA, командування Операції об'єднаних сил підтвердило початок підготовки українських підрозділів до відведення. Ініціаторами такого завдання стали Генштаб ЗСУ, Міноборони та президент. Останній неодноразово наголошував на необхідності розведення сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?