Штайнмайєр відреагував на рішення Зеленського щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Штайнмайєр відреагував на рішення Зеленського щодо Донбасу

Штайнмайєр відреагував на рішення Зеленського щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Український посол у Німеччині Андрій Мельник провів зустріч з президентом держави Франком-Вальтером Штайнмайєром. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter дипломата.

За його словами, зустріч пройшла на тлі обговорення так званої "формули Штайнмайєра" задля врегулювання війни на Донбасі.

"Глава німецької держави передав найкращі вітання президенту Зеленському, відзначивши важливість його мирних ініціатив для припинення війни на сході України", - підкреслив Мельник.

Наразі відомо, українська сторона наголошує на необхідності оперативної організації зустрічі лідерів "нормандської четвірки". Переговори повинні були відбутися у вересні, проте вони були відтерміновані через неготовність.

Нагадаємо, керівник МЗС України Вадим Пристайко заявив, що попередньо погодився на реалізацію згаданої "формули".

Як повідомляв ONLINE.UA, український міністр проінформував, що офіційний Київ робить ставку на "нормандський формат". У разі його неефективності щодо завершення війни в Україні можливе залучення миротворчої місії. Зокрема, такий план може стати наступним кроком у разі відсутності прогресу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?