"Нафтогаз" розповів про ризики переговорів з РФ щодо транзиту газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Нафтогаз" розповів про ризики переговорів з РФ щодо транзиту газу

"Нафтогаз" розповів про ризики переговорів з РФ щодо транзиту газу
Джерело:  online.ua

Українська сторона допускає зрив зустрічі у Брюсселі щодо нового контракту на транзит газу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виконавчого директора НАК "Нафтогаз" Юрія Вітренка.

Згідно з його публікацією у Facebook, Київ мав час задля формування чіткої позиції та опрацювання ініціатив.

"Перш за все подивимося, чи будуть взагалі переговори, чи російська сторона буде продовжувати наполягати на нашій відмові від виграшу в Стокгольмському арбітражі як на передумові початку переговорів", - додав Вітренко.

Він додав, що такий крок не є можливим. Це підтвердила сторона Євросоюзу, який виступає у цих переговорах зацікавленим посередником, бо є споживачем газу.

Нагадаємо, чинність теперішнього контракту завершується 1 січня 2020 року. Саме з цим пов'язані нові переговори. Російська сторона зацікавлена у короткостроковій угоді, намагаючись добудувати "Північний потік-2".

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр енергетики України Олексій Оржель пропонує Москві новий 10-річний контракт. У ньому будуть прописані нові параметри щодо обсягів транспортування "блакитного палива", які були раніше обговорені з європейськими партнерами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?