"Слуга Народу" відреагувала на заклик Кличка провести дострокові вибори
Категорія
Політика
Дата публікації

"Слуга Народу" відреагувала на заклик Кличка провести дострокові вибори

"Слуга Народу" відреагувала на заклик Кличка провести дострокові вибори
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Перший заступник голови фракції "Слуга Народу" Олександр Корнієнко заявив, що Верховна Рада може реагувати лише на офіційні звернення щодо дострокових виборів до Київради. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, мер столиці Віталій Кличко лише зробив заклик, проте не звернувся до парламенту з проханням розпустити згадану установу.

"Усні новини із сайтів, на жаль, для нас не є підставою, щоб про це навіть говорити в комітеті. Очікуємо офіційного звернення. Якщо воно буде процедурно правильно подано до Верховної Ради, далі воно надійде до комітету. Ми будемо в комітеті визначатися", - пояснив Корнієнко.

Він додав, що засідання комітету з організації державної влади планується 1 жовтня. Мерові потрібно до цієї дати звернутися до Ради, але нардепи мають за законом до 90 діб на розглядання ініціативи, тож навіть це не гарантує швидкого обговорення дострокових виборів.

Як повідомляв ONLIEN.UA міський очільник Києва Віталій Кличко звинуватив депутатів столичної ради у небажанні працювати попри домовленості щодо єдності напередодні нової сесії. Він закликав парламент розпустити орган та призначити дострокові вибори,.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?