Астрономи розгадали одну з загадок далекої зірки Таббі
Категорія
Технології
Дата публікації

Астрономи розгадали одну з загадок далекої зірки Таббі

Астрономи розгадали одну з загадок далекої зірки Таббі
Джерело:  online.ua

Дивні зміни у яскравості зірки KIC 8462852, яку кличуть Таббі, спровокували повільне руйнування екзомісяця на колозірковій орбіті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Таббі є жовто-білим карликом. Він знаходиться на відстані у 1280 світових років від Землі.

Вчені з 2015 року не могли зрозуміти, чому так змінюється світимість зірки. Зазвичай такі випадки говорять про проходження навколо неї планети, проте це не пояснює випадку KIC 8462852. Спостерігачі зареєстрували нерівномірне мерехтіння.

Згідно з багаторічним вивченням Таббі, об'єкт місяць за місяцем втрачає світимість.

На думку команди Колумбійського університету під керівництвом Брайана Метцгера, причиною мерехтливості є блукаючий місяць. Цей об'єкт міг втратити власну орбіту та почати повільно плавитися під променями зірки.

Це тіло під час відповідних процесів буде викидати маси пилу та уламків, які й спричинятимуть зміни яскравості.

"У нас насправді немає ніяких доказів того, що місяці взагалі існують за межами нашої Сонячної системи. Але у місяці, який падає на зірку, загалом немає нічого незвичного", - підкреслив Метцгер.

Як повідомляв ONLINE.UA, американське командування здивувало заявою стосовно відеороликів, що нібито демонструють зустрічі пілотів з НЛО. Згідно з офіційним твердженням, ці записи - справжні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?