Блакитна кров: медики пояснили причини надзвичайного феномену пацієнтки
Категорія
Технології
Дата публікації

Блакитна кров: медики пояснили причини надзвичайного феномену пацієнтки

Блакитна кров: медики пояснили причини надзвичайного феномену пацієнтки
Джерело:  online.ua

Американка потрапила у лікарню через погане самопочуття, а медики знайшли у її венах кров блакитного кольору. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

За словами 25-річної пацієнтки, напередодні ввечері в неї був жахливий зубний біль. Вона випила дуже багато знеболювального - майже цілу банку - щоб заснути.

Наступного ранку дівчина відчула слабкість та звернулася по допомогу. Лікарі були здивовані, коли взяли в неї кров з артерії для аналізу.

Згідно з висновками фахівців, причиною феномену став бензокаїн у медикаментах. Це - місцевий анестетик. У крові постраждалої виявлено рівень кисню у 67%. Норма складає від 95 до 100%.

Уточнюється, що американка ризикувала отримати серйозні пошкодження головного мозку та навіть померти. Оперативне медичне втручання зберегло її здоров'я. Наразі дівчина почувається набагато краще.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковці з'ясували, що люди з надмірною вагою краще почувають себе під час аномальної спеки. Це пов'язане із наявністю захисту від додаткового жирового прошарку. Тіло менше нагрівається, тож залишається у безпеці від надмірного перегріву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?