Кабмін відреагував на пропозицію РФ прямого постачання газу в Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін відреагував на пропозицію РФ прямого постачання газу в Україну

Кабмін відреагував на пропозицію РФ прямого постачання газу в Україну
Джерело:  24 канал

Російський газ може повернутися в Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За словами міністра енергетики Олексія Оржеля, Кабінету міністрів необхідно обговорити ідею про відновлення прямого постачання палива з РФ. Саме це Москва пропонувала Києву під час нещодавніх переговорів у Брюсселі.

"Ми дійшли згоди, що подальше обговорення цього питання в межах консультацій має ґрунтуватися на ринкових умовах. Тобто, ціна повинна бути дійсно ринкова, виходячи з тих трендів, які є на європейському ринку, безпосередньо логічно пов'язана", - пояснив Оржель.

Він додав, що українська сторона наполягає на впровадженні транзитного контракту на 10 років. Також одна з вимог - ринкові ціни на газ. Це дозволить знизити ризик політичного тиску. Обсяги та інші параметри ще не були обговорені.

Нагадаємо, зустріч делегацій при посередництві ЄС відбулася у четвер, 19 вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, європейська сторона позитивно оцінила перший раунд переговорів. Київ і Москва розпочали перспективний діалог та за його результатами Брюссель ніби впевнений, що постачання газу не буде перерване.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?