Пристайко нарешті пояснив, що передбачає "формула Зеленського" для Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Пристайко нарешті пояснив, що передбачає "формула Зеленського" для Донбасу

Пристайко нарешті пояснив, що передбачає "формула Зеленського" для Донбасу

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що пропозиції українського лідера Володимира Зеленського щодо врегулювання ситуації на Донбасі передбачають низку кроків із поновлення зв’язків з людьми на непідконтрольній території.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Ми відновимо сплату пенсій. Ми відновили сплату за послуги, які ми надаємо, тобто нам з того боку платять за воду. Зараз ми готуємося замінити наказ про список товарів, які людям дозволено перевозити через контактну лінію, на список того, що заборонено перевозити. Це обов’язково буде зроблено, але для цього потрібні певні кроки – бо зараз діє так звана блокада, введена рішенням РНБО, і змінити її має інше рішення РНБО", - сказав Пристайко.

За словами українського дипломата, Україна повністю не скасовує економічну блокаду, адже її передумовою є повернення підприємств.

 "Але ж є блокада підприємств, а є, наприклад, товари щоденного вжитку, для наших громадян. Навіть з точки зору економіки, чому ми не можемо продавати туди наші товари? Нехай на полицях стоїть ряжанка з українським прапором, а не російська чи білоруська, правда? Ну й інші елементи – міст у Станиці Луганській, обмін полоненими тощо – все це елементи "плану Зеленського", який зараз формується", - додав Пристайко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що  Зеленський для прийняття важливих рішень збирає так звані брейншторми  (мозкові штурми). Їхнім постійним учасником є очільник ОП Андрій Богдан. Також на таких нарадах присутні помічники президента Сергій Шефір та Андрій Єрмак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?