У Зеленського назвали умови для зняття "економічної блокади" Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали умови для зняття "економічної блокади" Донбасу

У Зеленського назвали умови  для зняття "економічної блокади" Донбасу
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Київ назвав повернення підприємств в ОРДЛО головною умовою для скасування документа РНБО про так звану "економічну блокаду". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами міністра закордонних справ Вадима Пристайка, команда чинного президента розробляє список заборонених товарів на заміну списку дозволених. Також готується відновлення пенсійних виплат.

"Це обов’язково буде зроблено, але для цього потрібні певні кроки – бо зараз діє так звана блокада, введена рішенням РНБО, і змінити її має інше рішення РНБО", - підкреслив Пристайко.

Голова МЗС додав, краще на полицях крамниць в ОРДЛО буде українська ряжанка, ані ж російська чи білоруська.

Нагадаємо, що "блокада" не зовсім коректний термін щодо цієї ситуації, бо блокада - це умисна ізоляція з метою припинення будь-яких контактів. Наразі через лінію зіткнення можна проїхати та провозити із собою різноманітні речі, зокрема й товари.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Пристайко заявив про погодження на початку вересня з впровадженням так званої "формули Штайнмайєра", але Офіс президента спростував такі плани. Ця ситуація стала приводом для пояснювальних заяв з боку міністра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?