Ніяких "ЛНР" і "ДНР": Київ пояснив, як пройдуть вибори на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніяких "ЛНР" і "ДНР": Київ пояснив, як пройдуть вибори на Донбасі

Ніяких "ЛНР" і "ДНР": Київ пояснив, як пройдуть вибори на Донбасі

Голова МЗС України Вадим Пристайко стверджує, що Київ погодиться лише на вибори за українськими законами в ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA, пославшись на "Європейську правду".

За словами дипломата, тільки так голосування буде чесним.

"Щоби наша ЦВК, наше казначейство зайшли туди для оплати, наш спецзв’язок встановив сервери та забезпечив передачу протоколів електронним шляхом, щоби були спостерігачі, щоби у виборах брали участь усі партії, які забажають, а "Українська правда" і "Європейська правда" були допущені для спостереження на будь-яку дільницю", - пояснив Пристайко.

Міністр підкреслив, що українське законодавство не оперує жодними "народними республіками" та не допускає присутність незаконних збройних угрупувань під час виборів.

Оцінка голосування належатиме представникам ОБСЄ. Саме її спостерігачі дадуть вирішальне слово щодо якості виборчого процесу.

Наразі команда президента працює над розв'язанням питання щодо голосування переміщених осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, Пристайко заявив, що європейська влада допускає деградацію санкцій проти Росії, не давлячись на регулярне подовження заходів. Дипломат стверджує - ідеологія жорсткої політики у стосовно агресора вже дає збій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?