Велика угода: чим може завершитися зустріч "нормандської четвірки"
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика угода: чим може завершитися зустріч "нормандської четвірки"

Велика угода: чим може завершитися зустріч "нормандської четвірки"

Голова МЗС Вадим Пристайко стверджує, що результатами зустрічі лідерів "нормандського формату" може стати підписання нової великої угоди. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю для "Європейської правди".

За словами міністра, у поле переговорних процесів входить проблема стосовно газу та безпека країни в енергетичній галузі. Тож відповідні питання можуть підняти під час переговорів.

"Можливо, в результаті довгих засідань буде вироблено якусь велику угоду, якийсь big deal, що включає не тільки вирішення питання Донбасу, але і, наприклад, енергетичну безпеку України", - вважає Пристайко.

Нагадаємо, переговори державних лідерів "нормандської четвірки" проходять стадії узгодження та організації. Київ наголошує, що зустріч могла б відбутися ще у поточному вересні, проте додаткові проблеми виникли через бажання Москви.

Як повідомляв ONLINE.UA, Пристайко під час інтерв'ю т оркнувся теми можливих виборів на окупованій частині Донбасу. Він стверджує, що офіційна позиція українського уряду - голосування за українським законодавством. Інші сценарії Київ не вважає можливим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?