"Нафтогаз" попередив про подорожчання газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Нафтогаз" попередив про подорожчання газу

"Нафтогаз" попередив про подорожчання газу
Джерело:  online.ua

В Україні відбудеться підвищення ціни на природний газ для промисловості та суб'єктів господарювання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу НАК "Нафтогаз".

За офіційними даними, подорожчання заплановане з 1 жовтня. Передбачається, що ціни зростуть на показник від 4,9 до 5,6% у порівнянні з вереснем 2019 року.

"Нафтогаз" пояснює що ціноутворення залежить від обсягу та умов оплати під час закупівлі.

"В залежності від цих показників, Нафтогаз пропонує газ за ціною 4 899,00 – 5 458,00 грн/тис. куб. м (без ПДВ та витрат на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами)", - підкреслила компанія.

Нагадаємо, "Нафтогаз" попередив про зниження ціни газу для населення на 3,4% вже протягом вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів може у майбутньому розглянути питання про відновлення постачання російського газу. За словами міністра енергетики Олексія Оржеля, з відповідною пропозицією виступила Москва під час газових перемовин у Брюсселі. Українська сторона вважає, що на це можна погодитися лише за певних умов - ринкових цін та контракту на 10 років на транзит у ЄС,

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?