Пропутінські провокатори у Москві намагались зірвати виставу про війну на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Пропутінські провокатори у Москві намагались зірвати виставу про війну на Донбасі

Пропутінські провокатори у Москві намагались зірвати виставу про війну на Донбасі
Джерело:  Нова газета

Активісти пропутінської організації SERB вчора ввечері намагалися зірвати прем’єру вистави «Війна близько», сюжет якої присвячено військовому конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Новую газету».

За свідченнями очевидців, перед початком вистави до «Театру.doc» прийшли кілька провокаторів SERB, однак представники руху «Солідарність» не пустили їх до глядацької зали. Під час третьої частини вистави, яка була присвячена справі Олега Сенцова, провокатори все ж таки змогли дістатися до пожежного виходу та звідти кинули в залу «стаканчик з фекаліями».

Після цього деяким глядачам стало погано, що змусило їх покинули залу. Актори та більша частина інших відвідувачів залишилися в театрі. Було вирішено не зупиняти виставу. Хоча в театр згодом приїхали правоохоронці, провокатори вже встигли втекти.

Вистава Олени Гремін «Війна близько» присвячена війні на Донбасі та українським полоненим у Росії. Вона складається з трьох частин:

  • у першій актори читають щоденник жителя Луганська про військові дії 2014 року;

  • у другій частині звучить монолог англійського драматурга Марка Равенхілл про маніпуляції і «промивання мізків»;

  • на завершення вистави глядачам представляють документальний проект за матеріалами справи Олега Сенцова.

Після вистави відбувся телеміст з українським режисером Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком, які нещодавно повернулися додому у рамках обміну полоненими 7 вересня.

Нагадаємо, що провокатори організації SERB у серпні побили учасників опозиційного пікету у Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?