Порошенко розповів, як Путін його обдурив з обміном Сенцова
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко розповів, як Путін його обдурив з обміном Сенцова

Порошенко розповів, як Путін його обдурив з обміном Сенцова
Джерело:  online.ua

Петро Порошенко заявив, що у 2014 році Путін обдурив його під час переговорів щодо обміну режисера Олега Сенцова. За словами колишнього глави держави, це сталося влітку 2014 року, коли Сенцова намагалися обміняти на двох російських журналістів, затриманих на Донбасі.

Про це Порошенко розповів у інтерв’ю у «Рандеву з Яніною Соколовою» на «5 каналі», повідомляє ONLINE.UA.

«Перше обговорення прізвища Сенцова було через два тижні після його незаконного арешту. Потім були затримані два російські журналісти, у червні або липні, і Путін під час розмови порушив це питання. І я кажу: ви відпускаєте Сенцова, я відпускаю журналістів. Путін відповів, що так, я готовий, але зробіть перший крок, відпустіть журналістів зараз і ми негайно розглянемо питання Сенцова», – сказав експрезидент.

Потім, за словами Порошенка, господар Кремля порушив свою обіцянку віддати українця.

«Було прийнято рішення, ми відпустили цих журналістів. Після цього я дзвоню пану Путіну, питаю про Сенцова та інших. Він каже: так почекайте, мені принесли документи, він терорист. Ні, Володимире, це всесвітньо відомий діяч мистецтв, вас уводять в оману», – розповідає Порошенко зміст своєї розмови з Путіним.

Після цього Путін п’ять років відмовлявся обговорювати питання звільнення Сенцова.

Затримання російських журналістів пропагандистського телеканалу «Звезда» – Андрія Сушенкова й Антона Малишева відбулось 6 червня 2014 року. Через кілька днів їх відпустили.

Пізніше у червні 2014 року був затриманий кореспондент ТРК «Звезда» Євген Давидов і звукоінженер Микита Конашенков, які вже встигли відзняти фейковий сюжет про фосфорні бомби під Слов’янськом та про нібито використання українською армією комплексів «Град» проти мирного населення. Їх теж незабаром відпустили.

Нагадаємо, що Олег Сенцов перебував в російських тюрмах за сфабрикованими звинуваченнями з травня 2014 року по вересень 2019 року. 7 вересня 2019 року він повернувся в Україну після двостороннього обміну в форматі «35 на 35».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?