22 вересня – яке свято сьогодні відзначається в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

22 вересня – яке свято сьогодні відзначається в Україні

22 вересня – яке свято сьогодні відзначається в Україні
Джерело:  online.ua

Сьогодні за православним календарем віряни вшановують пам’ять святих Йоахіма та Анни, батьків Божої Матері. Традиційно день їхньої пам’яті відзначається після Різдва Пресвятої Богородиці.

Цей день, як повідомляє ONLINE.UA, вважаєтся знаковим для породіль і жінок, які не могли завагітніти. Існував звичай, за яким жінок 22 вересня звали на вечерю. Також було прийнято дарувати подарунки і дякувати повитухам.

22 вересня продовжують святкувати Спожинки. Причому, чим більше був урожай, тим тривалішим було святкування.

Сьогодні іменини відзначають: Яким, Анна, Йосип, Микита, Северин і Фома.

Прикмети на 22 вересня:

  • Якщо кури почали рано линяти – зима буде теплою.

  • Якщо 22 вересня перелітні птахи вже відлетіли на південь, то зима буде суворою

  • Багатий врожай горобини – чекай дощової осені.

Державні свята, які відзначаються 22 вересня: День партизанської слави, Всесвітній день без автомобіля, День захисту слонів та День незалежності Болгарії.

Сьогодні у різні роки народилися: фізик Майкл Фарадей (1791), музикант Нік Кейв (1957); український комік та актор Борис Барський (1959); колишній глава МЗС України Андрій Дещиця (1965); актор, відомий роллю Драго Мелфоя у фільмах про Гаррі Поттера – Том Фелтон.

Нагадаємо, що психологи з'ясували, коли люди стають набагато щасливішими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?