Україні треба давати більше грошей: у Трампа зробили кілька важливих заяв
Категорія
Політика
Дата публікації

Україні треба давати більше грошей: у Трампа зробили кілька важливих заяв

Україні треба давати більше грошей: у Трампа зробили кілька важливих заяв
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп закликав країни Європейського союзу виділяти більше грошей для допомоги Україні у вирішенні її проблем.

Про це Трамп заявив сьогодні журналістам на галявині Білого дому перед відльотом в Г’юстон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NBC News.

«В України багато проблем. Німеччина, Франція, весь ЄС повинні виділяти більше грошей. Чому ми витрачаємо гроші, а вони ні? У порівнянні з нами вони мало витрачають, і я цьому не радий», – зазначив президент США.

Крім того, Трамп визнав, що під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським 25 липня обговорював корупцію і згадував в цьому контексті свого ймовірного конкурента на виборах Джо Байдена.

«Розмова із Зеленським в основному була про корупцію – про всю корупцію. А також про те, що ми не хочемо, щоб наші люди, такі як колишній віце-президент Байден і його син, створювали корупцію в Україні», – додав господар Білого дому.

Також сьогодні стало відомо, що адміністрація президента США не збирається публікувати стенограму розмови між Трампом та Зеленським. Про це заявив держсекретар США Майк Помпео. За його словами, публікація розшифровки розмов світових лідерів можлива тільки в надзвичайних подіях. Зараз такої потреби немає

«Ми не публікуємо стенограми за винятком надзвичайних обставин. На даний момент немає ніяких свідоцтв того, що було б правильно це зробити», – заявив Помпео.

Нагадаємо, що вчора Джозеф Байден опублікував вимогу до Трампа показати всім стенограму телефонної розмови з українським лідером.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?