Трамп зробив неочікувану заяву на тлі звинувачень у тиску на Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Трамп зробив неочікувану заяву на тлі звинувачень у тиску на Зеленського

Трамп зробив неочікувану заяву на тлі звинувачень у тиску на Зеленського
Джерело:  The Hill

Президент США Дональд Трамп вчора заявив журналістам, що готовий оприлюднити стенограму своєї телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Hill.

«Ми вирішимо, як оприлюднити її, ... щоб показати те, про що йшлося», – заявив американський лідер.

«Проблема в тому, що, коли ви розмовляєте з іноземними лідерами, ви не хочете, щоб іноземні лідери відчували, що їм не слід говорити відкрито. Те ж саме з американським президентом. Ви хочете, щоб вони могли висловлювати свою думку, знаючи, що кожне слово не буде публічно оприлюднено», – додав Трамп.

Також президент США розповів, що знає, як багато людей слухають його телефонні дзвінки, в тому числі «люди з розвідки», але він дає їм дозвіл на це.

Нагадаємо, що раніше держсекретар США Майк Помпео заявив, що оприлюднення змісту розмови було б недоцільним, оскільки це робиться «лише за екстремальних обставин».

Телефонна розмова між Трампом і Зеленським відбулась 25 липня. Нещодавно журналісти дізнались, в під час цих переговорів президент США нібито просив Зеленського активізувати розслідування щодо діяльності сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена, який зараз є одним з найбільш ймовірних кандидатів на майбутніх виборах президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?